Glass

Glasset man benytter ved en innramming kan ha mye å si for både kunstverkets uttrykk og ikke minst konserveringen av kunsten. Sollyset med sine UV-stråler er alle trykte mediers og kunstverks verste "fiende". 

Det finnes mange typer glass med forskjellige UV-bestandighet og andre ulike kvaliteter og begrensninger; så hvilket skal du velge? 
Vi har følgende tilgjengelige i verkstedet, andre typer bestilles inn etter ønske.

Vanlig glass

Som standard rammer vi inn bilder med vanlig glass. For kunstverk som skal henge i rom hvor det ikke får direkte sollys på seg vil det vanlige glasset være godt nok til å beskytte ditt kunstverk. Riktignok så har dette glasset noe reflekser i seg, dette kommer særlig frem i lyse rom. I tillegg så er det et begrenset spektrum av lysets bølgelengder som kommer gjennom noe som kan påvirke oppfattelsen av fargene. Men dette legger man som regel ikke merke til med mindre man ser bilde side om side med bilde rammet inn med et glass laget for kunst. 

ArtGlass 

Dette er et glass som er skreddersydd for kunst, Artglass har UV-sperre. UV-sperren beskytter kunstverket vesentlig bedre enn vanlig glass. Glasset oppfattes som refleksfritt under de fleste forhold.